Skip to main content

INSTITUT ZA MOLEKULARNU GENETIKU
I GENETIČKO INŽENJERSTVO
Univerzitet u Beogradu

Dr Branka Vasiljević

Dr Branka Vasiljević je stalno zaposlena u Institutu od prvog dana njegovog osnivanja. U Institut je došla iz Naučnog instituta Vinča i prenela problematiku kojom je počela da se bavi u okviru svoje teze – molekularna genetika aktinomiceta i rezistencija na antibiotike. Bila je direktor od 1999. do 2010. godine. Od 1998. godine rukovodi „Laboratorijom 05“.

Profesorsku karijeru na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu je završila 2003. godine, ali nije zaboravila svoje bivše studente molekularace, opšte biologe, genetičare, biohemičare i mikrobiologe, i još uvek je ponosna na njihove uspehe. Kontakte sa mladima održava ne samo kao rukovodilac Laboratorije, već i kao delegat Udruženja mikrobiologa Srbije u FEMSu i predsednik Društva genetičara Srbije.

Pored aktinomiceta, sada je interesuju i druge „moćne“ bakterije za koje se nada da će biti upotrebljene u nekom procesu zelenih biotehnologija.

Još uvek se bavi i administrativnim poslovima kao član Komisije za izbore u zvanja Ministarstva za nauku i član Predsedništva Zajednice instituta Srbije.

Adresa sedišta / Poštanska adresa: Vojvode Stepe 444a, 11042 Beograd 152, Srbija / Web System By Emarket1ng.NET