Skip to main content

INSTITUT ZA MOLEKULARNU GENETIKU
I GENETIČKO INŽENJERSTVO
Univerzitet u Beogradu

Smart Pet Toothbrush

Program saradnje nauke i privrede, Fond za inovacionu delatnost, 50404, 2022-2023
Rukovodilac: Vis Health
Učesnici iz IMGGI: Dr Milan Kojić, dr Nemanja Stanisavljević, dr Milka Malešević

Pseća usta su puna bakterija jer je to toplo, vlažno i otvoreno okruženje. Bakterije doprinose problemima kao što su bolesti zuba i desni, najčešći problem koji muči usta kućnih ljubimaca. Preko 80% pasa pre treće godine ima aktivan parodontalni problem. Bez redovne pažnje i svesti o načinima prevencije bolesti desni, psi brzo razvijaju bolno stanje u kojem im zubi postaju labavi i moraju da budu izvađeni. Najefikasniji način za održavanje zdravlja desni i dentalnih plaka pod kontrolom je svakodnevno pranje zuba odgovarajućom četkicom.

Cilj projekta je razvoj pametne četkice za zube za kućne ljubimce sa jedinstvenim skupom funkcija (promenljive glave, vlakna sa različitim ukusima, NFC komunikacija) i besplatne mobilne aplikacije koja povezuje korisnike i veterinare, odnosno praktično, isplativo i ekološki prihvatljivo rešenje, podržano rezultatima istraživanja, sa karakterističnom inovativnom tehnologijom koja smanjuje nakupljanje plaka i loš zadah kod pasa, kao alternativa skupim veterinarskim procedurama.

Projekat finansira Fond za inovacionu delatnost iz pretpristupnih fondova Evropske unije i budžeta Republike Srbije sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Adresa sedišta / Poštanska adresa: Vojvode Stepe 444a, 11042 Beograd 152, Srbija / Web System By Emarket1ng.NET