Skip to main content

INSTITUT ZA MOLEKULARNU GENETIKU
I GENETIČKO INŽENJERSTVO
Univerzitet u Beogradu

Centar za sekvenciranje genoma i bioinformatiku

RUKOVODILAC CENTRA

Valentina Đorđević, naučni savetnik
valentina@imgge.bg.ac.rs
Tel: +381 65 3976658
Vojvode Stepe 444a
11042 Beograd 152
Srbija

Centar za sekvenciranje genoma i bioinformatiku otvoren je 2022. godine u IMGGI u saradnji sa BGI (Institut za genomiku Peking) uz podršku Vlade Republike Srbije. Centar predstavlja savremeno laboratorijsko okruženje koje uključuje oko 450m2 najmodernijih laboratorija jedinstvenih u regionu, kao i bioinformatički centar.

Ovakav centar omogućava dalji napredak istraživanja, implementaciju 4P medicine (prediktivna, preventivna, personalizovana i participativna) u našoj zemlji, kao i dalji razvoj biomedicine i biotehnologije primenom najsavremenijih alata molekularne biologije i informacionih tehnologija. 

Takođe, u Centru se nalaze različite tehnologije za sekvenciranje što predstavlja jedinstveno okruženje u zemlji i regionu.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i IMGGI su potpisali Sporazum o korišćenju Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju, kojim se našem institutu obezbeđuje prostor za sigurno skladištenje podataka kao i pristup superkompjuteru što je od velikog značaja za obradu i analizu velikih podataka.

Adresa sedišta / Poštanska adresa: Vojvode Stepe 444a, 11042 Beograd 152, Srbija / Web System By Emarket1ng.NET