Starter kulture za proizvodnju fermentisanih mlečnih proizvoda
O ANALIZI
Za proizvodnju fermentisanih mlečnih proizvoda se koriste bakterije mlečne kiseline. Laboratorija za molekularnu mikrobiologiju Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo poseduje veliku kolekciju bakterija mlečne kiseline poreklom iz autohtonih mlečnih proizvoda sakupljanih tokom niza godina u regionu zapadnog Balkana. Svaki mlečni proizvod zahteva posebnu starter kulturu prilagodjenu tehnološkom postupku proizvodnje nekog fermentisanog proizvoda. Zato se starter kulture pripremaju posebno za svakog proizvodjača u saglasnosti sa njegovim potrebama. Starterr kulture su žive i pripremaju se u vidu jogurta.
Tipovi uzoraka
Priprema uzorka
Vreme prijema uzoraka
Opis rezultata
LMM tim je konstruisao različite starter kulture koje se mogu koristiti za kontrolisanu proizvodnju mlečnih proizvoda sa geografskim poreklom. Do sada, četiri starter kombinacije su u potpunosti testirane i spremne za sprovođenje u industrijskom sektoru: starter za jogurt, starter za mileram, starter za mladi sir i starter za beli sir u salamuri.
Preuzimanje rezultata
CENOVNIK
Naziv analize | Cena (dinari) | Poziv na broj | Trajanje analize (radni dani) |
---|---|---|---|
Naziv analize:
Starter kulture za proizvodnju fermentisanih mlečnih proizvoda |
Cena (dinari):
na upit |
Poziv na broj:
72 |
Trajanje analize (radni dani):
7 |
Kontakt
dr Amarela Terzić Vidojević
Tel: +381 11 3975960
Mob: +381 65 3975960
e-mail: amarela@imgge.bg.ac.rs
INSTRUKCIJE ZA PLAĆANJE
Uplatu izvršiti na račun
160-350089-28
Svha uplate (Naziv analize) i
poziv na broj dat u tabeli CENOVNIK