Skip to main content

ИНСТИТУТ ЗА МОЛЕКУЛАРНУ ГЕНЕТИКУ
И ГЕНЕТИЧКО ИНЖЕЊЕРСТВО
Универзитет у Београду

Др Јелена Беговић

Др Јелена Беговић је директорка ИМГГИ од 2013. године. Руководилац је Лабораторије за молекуларну микробиологију од 2015. године. Такође, делегат је Републике Србије у борду гувернера Међународног Центра за генетичко инжењерство и биотехнологију (ИЦГЕБ), Италија, као и “liaison officer” ове организације за Србију. Члан је Удружења микробиолога Србије, Друштва генетичара Србије и Америчког микробиолошког друштва (АСМ). Члан је рецезентског одбора часописа за промоцију науке Елементи.

Научна каријера је везана за бактерије млечне киселине укјучујући  проблеме резистенције БМК и других не тако “пријатељских” бактерија на антибиотике, али и потрагу за новим пробиотицима који могу наћи широку примену у медицини и ветерини. Изузетно је заитересована за повезивање фундаменталних истраживања и праксе, као и развоја иновативности.

“Начин на који ћемо искористити потенцијале као научна институција али и као друштво у целини дефинисаће добрим делом нашу будућност. Улагање у науку није само улагање у садашњост већ пре свега улагање у будућност и генерације које долазе. То је наш задатак и наша одговорност."

Адреса седишта / Поштанска адреса: Војводе Степе 444а, 11042 Београд 152, Србија / Web System By Emarket1ng.NET