Skip to main content

ИНСТИТУТ ЗА МОЛЕКУЛАРНУ ГЕНЕТИКУ
И ГЕНЕТИЧКО ИНЖЕЊЕРСТВО
Универзитет у Београду

Др Бранка Васиљевић

Др Бранка Васиљевић је стално запослена у Институту од првог дана његовог оснивања. У Институт је дошла из Научног института Винча и пренела проблематику којом је почела да се бави у оквиру своје тезе – молекуларна генетика актиномицета и резистенција на антибиотике. Била је директор од 1999. до 2010. године. Од 1998. године руководи „Лабораторијом 05“.

Професорску каријеру на Биолошком факултету Универзитета у Београду је завршила 2003. године, али није заборавила своје бивше студенте молекулараце, опште биологе, генетичаре, биохемичаре и микробиологе, и још увек је поносна на њихове успехе. Контакте са младима одржава не само као руководилац Лабораторије, већ и као делегат Удружења микробиолога Србије у ФЕМСу и председник Друштва генетичара Србије.

Поред актиномицета, сада је интересују и друге „моћне“ бактерије за које се нада да ће бити употребљене у неком процесу зелених биотехнологија.

Још увек се бави и административним пословима као члан Комисије за изборе у звања Министарства за науку и члан Председништва Заједнице института Србије.

Адреса седишта / Поштанска адреса: Војводе Степе 444а, 11042 Београд 152, Србија / Web System By Emarket1ng.NET