Doktorske studije

Jedan od glavnih interesa Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo je obezbeđivanje intelektualnih okvira za razvoj visokoobrazovanih i kreativnih mladih naučnika u oblastima molekularne biologije, molekularne genetike i biotehnologije od kojih se očekuje da u budućnosti preuzmu vodeće pozicije u naučnim istraživanjima i nastavi i da pomere granice saznanja. Shodno tome, IMGGI je postao članica Univerziteta u Beogradu 2005. godine, čime je i formalno ozvaničena dugogodišnja obrazovna aktivnost Instituta koja se do tada ostvarivala kroz eksperimentalnu i teorijsku izradu diplomskih radova, magistarskih i master radova, i doktorskih disertacija.

Ubrzo potom IMGGI je zajedno sa još dve članice Univerziteta u Beogradu – Biološkim fakultetom i Institutom za biološka istraživanja „Siniša Stanković” osmislio i organizovao doktorski studijski program Molekularna biologija, u čijem izvođenju i neprekidnom unapređivanju do danas učestvuje.

Doktorski studijski program Molekularna biologija (http://www.bio.bg.ac.rs/01_centar_osnovno.php?id_centra=64) obuhvata dva modula – modul Molekularna biologija eukariota i modul Molekularna biologija prokariota.

Nastava u okviru modula obuhvata četiri obavezna i veći broj izbornih predmeta, od koji svaki student bira pet predmeta i na taj način oblikuje svoje obrazovanje prema sopstvenim potrebama. Fleksibilnost ovog studijskog programa omogućava studentu da, u dogovoru sa svojim mentorom, izabere kao izborni predmet i predmete iz drugih studijskih programa koje organizuje Biološki fakultet i/ili drugi fakulteti Univerziteta u Beogradu.

U ovom momentu istraživači IMGGI su angažovani u organizovanju i izvođenju čak sedam predmeta u okviru studijskog programa Molekularna biologija:

Pred toga i brojni drugi istraživači su aktivno uključeni u nastavu u okviru ovih, ali i drugih predmeta studijskog programa Molekularna biologija.

Please publish modules in offcanvas position.