Seminar projekta LEAPSyn-SCI

Drugi godišnji seminar projekta LEAPSyn-SCI, koji finansira Fond za nauku Republike Srbije biće organizovan povodom dana primirja u Prvom svetskom ratu, 9. novembra 2021 u prostorijama Univerziteta Singidunum, Kumodraška 261a, Beograd.

Seminar će biti moguće pratiti uživo i online, putem Microsoft Teams platforme (link za pristup seminaru). U okviru seminara biće predstavljeni preliminarni rezultati LEAPSyn-SCI projekta dobijeni tokom prve godine realizacije, izazovi u produkciji proteina primenom rekombinantne DNK tehnologije, i biće prikazani neki od mehanizama kojima se biljke bore protiv štetnih uticaja životne sredine (suša, poplave, oksidativni stres, prisustvo teških metala u zemljištu i slično). Posebno predavanje biće posvećeno najnovijim otkrićima molekularnih mehanizama tolerancije srpske ramonde na dehidrataciju. Na kraju ovog dela planirano je zatvaranje seminara i podela sertifikata učesnicima/predavačima. Lista participanata data je u programu koji je dostupan na linku.

Glavni sponzori Drugog godišnjeg seminara LEAPSyn-SCI  Projekta su Fond za nauku Republike Srbije, Singidunum Univerzitet i Novos. Seminar će biti i medijski propraćen.

seminar rs

Please publish modules in offcanvas position.