Програми ИМГГИ за промоцију и популаризацију молекуларне биологије

Програми ИМГГИ за промоцију и популаризацију молекуларне биологије обухватају манифестације и активности које имају за циљ да молекуларну биологију приближе основцима и средњошколцима и да их заинтересују за каријеру у овој области.

Учешће у програмима је бесплатно, а за информације се можете обратити на: info@imgge.bg.ac.rs

У 2018. години у организацији ИМГГИ ће бити реализовани следећи програми:

Мала школа ДНКлогије Мала школа ДНКлогије - програм промоције и популаризације молекуларне биологије кроз „уради сам“ експерименте који се реализују као Путујућа лабораторија у основним школама и као радионица за средњошколце у ИМГГИ.
Школарац молекуларац Школарац молекуларац - програм предавања са демонстрацијама за средњошколце о основним појмовима и базичним техникама из области молекуларне биологије која се реализује у ИМГГИ у току школске године и летњег/зимског распуста.
kursevi akademskih vestina Курсеви академских вештина - обухватају прорам радионица за едукацију у области академских вештина за средњошколце и студенте.
едеља свести о мозгу Недеља свести о мозгу - програм предавања и радионица који се организује од 13. до 19. марта у циљу популаризације неуронаука.
Дан матичних ћелија Дан матичних ћелија - програм предавања и радионица који се организује средином марта у циљу промовисања истраживања на пољу матичних ћелија под покровитељством конзорцијума EuroStemCell.
Дан ДНК Дан ДНК - програм тематских предавања и радионица који се реализује у културним установама у центру града 25. априла у част два велика научна достигнућа из области хумане генетике.
Дан фасцинације биљкама Дан фасцинације биљкама - програм тематских предавања и радионица посвећен промоцији научних дисциплина које се баве проучавањем биљака који се реализује 18. маја под покровитељством Европске организације за биологију биљака.
Дан биодиверзитета Дан биодиверзитета - програм предавања и радионица посвећен разумевању значаја и подизању свести јавности о биодиверзитету који се реализује 22. маја у част потписивања Конвенције о биолошком диверзитету.
Ноћ истраживача Ноћ истраживача - програм интерактивних садржаја који се одржава сваког последњег петка у септембру под покровитељством Европске комисије.
otvoreni dan Отворени дан института Србије - манифестација која се почетком новембра организује под покровитељством Заједнице института Србије  са циљем да се пружи прилика целокупном грађанству, а пре свега средњошколцима и студентима, да се упознају са научницима и научно-истраживачким радом у институтима у нашој земљи.

Please publish modules in offcanvas position.