Skip to main content

INSTITUT ZA MOLEKULARNU GENETIKU
I GENETIČKO INŽENJERSTVO
Univerzitet u Beogradu

Dr Jelena Begović

Dr Jelena Begović je direktorka IMGGI od 2013. godine. Rukovodilac je Laboratorije za molekularnu mikrobiologiju od 2015. godine. Takođe, delegat je Republike Srbije u bordu guvernera Međunarodnog Centra za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju (ICGEB), Italija, kao i “liaison officer” ove organizacije za Srbiju. Član je Udruženja mikrobiologa Srbije, Društva genetičara Srbije i Američkog mikrobiološkog društva (ASM). Član je recezentskog odbora časopisa za promociju nauke Elementi.

Naučna karijera je vezana za bakterije mlečne kiseline ukjučujući  probleme rezistencije BMK i drugih ne tako “prijateljskih” bakterija na antibiotike, ali i potragu za novim probioticima koji mogu naći široku primenu u medicini i veterini. Izuzetno je zaiteresovana za povezivanje fundamentalnih istraživanja i prakse, kao i razvoja inovativnosti.

“Način na koji ćemo iskoristiti potencijale kao naučna institucija ali i kao društvo u celini definisaće dobrim delom našu budućnost. Ulaganje u nauku nije samo ulaganje u sadašnjost već pre svega ulaganje u budućnost i generacije koje dolaze. To je naš zadatak i naša odgovornost."

Adresa sedišta / Poštanska adresa: Vojvode Stepe 444a, 11042 Beograd 152, Srbija / Web System By Emarket1ng.NET