Za srednjoškolce

PROGRAM BIOLOGIJE I HEMIJE ZA SREDNJOŠKOLCE 

Namenjen je učenicima od 1. do 4. razreda gimnazija i srednjih stručnih škola koji paralelno sa redovnom nastavom žele da steknu dodatna znanja i da se upoznaju sa naučno-istraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka. Ovaj program IMGGI realizuje u saradnji sa Regionalnim centrom za talente Beograd 2 od 2011. godine sa ciljem da potencijalne buduće studente bioloških, hemijskih i srodnih fakulteta upozna sa savremenim multidisciplinarnim pristupom u ovoj oblasti istraživanja. Sadržaji u sklopu programa se realizuju u periodu od 1. septembra do 15. juna. Prijavljivanje za program se vrši do početka školske godine.

NAUČNO-ISTRAŽIVAČKI RAD

Jednom godišnje IMGGI objavljuje konkurs na koji se sa sopstvenim istraživačkim idejama mogu prijaviti srednjoškolci sa teritorije Srbije. Konkurs se objavljuje u prvoj polovini godine, a rezultati se objavljuju na početku školske godine na sajtu IMGGI. Nagrada podrazumeva mogućnost realizacije rada u IMGGI uz mentorstvo nekog od saradnika Instituta.

Pobednici konkursa:

2017.

Miloš Nikolić, Šabačka gimnazija

Ispitivanje mogućnosti popravke oštećene DNK u odsustvu gena RecBCD i RecFOR koji učestvuju u reparaciji DNK kod bakterija

pdfProgram biologije i hemije za srednjoškolce

docPrijava za program Biologije i hemije za srenjoškolce

Please publish modules in offcanvas position.