Za srednjoškolce

PROGRAM BIOLOGIJE I HEMIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Program je namenjen učenicima od 1. do 4. razreda gimnazija i srednjih stručnih škola koji paralelno sa redovnom nastavom žele da steknu dodatna znanja i da se upoznaju sa naučno-istraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka. IMGGI je ovaj program ustanovio 2011. godine u saradnji sa Regionalnim centrom za talente Beograd 2 sa ciljem da potencijalne buduće studente bioloških, hemijskih i srodnih fakulteta upozna sa savremenim multidisciplinarnim pristupom u ovoj oblasti istraživanja. Sadržaji u sklopu programa se realizuju tokom trajanja školske godine.

pdfProgram biologije i hemije za srednjoškolce 2020-2021.pdf

U školskoj 2020/2021 godini zbog epidemiološke situacije i važećih mera opreza većina zajedničkih aktivnosti će se realizovati preko različitih platformi dostupnih na internetu, dok će se u IMGGI organizovati isključivo individualne konsultacije za polaznike zainteresovane za izradu radova.

Rok za prijavljivanje za školsku 2020/2021 godinu je 15. oktobar 2020.

docPrijava PBH.doc

U 2017. godini IMGGI je organizovao konkurs na koji su se sa sopstvenim istraživačkim idejama mogli prijaviti srednjoškolci sa teritorije Srbije. Nagrada je podrazumevala mogućnost realizacije rada u IMGGI uz mentorstvo nekog od saradnika Instituta.

Pobednik konkursa:
Miloš Nikolić, Šabačka gimnazija
Ispitivanje mogućnosti popravke oštećene DNK u odsustvu gena RecBCD i RecFOR koji učestvuju u reparaciji DNK kod bakterija

Please publish modules in offcanvas position.