Komemorativni skup posvećen Prof. dr Vladimiru Glišinu, osnivaču i dugogodišnjem direktoru Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, biće održan u petak, 24. januara 2020. godine u 13 časova u maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg br. 5.

Institut neće primati uzorke za sve vrste analiza, niti će izdavati izveštaje o izvršenim analizama u periodu od 31.12.2019.g. do 07.01.2020.g.

Prof. dr Vladimir Glišin, osnivač i dugogodišnji direktor IMGGI, preminuo je 22. decembra 2019. godine. Zauvek ćemo ga pamtiti po njegovom vizionarskom duhu, neiscrpnoj radoznalosti i energiji u borbi za naučnu istinu. Njegova kreativnost je ostavila pečat na generacijama molekularnih biologa kojima je predavao i sa kojima je sarađivao.

Dr Jasmina Nikodinović-Runić, naučni savetnik IMGGI, gostovala je nedavno u Jutarnjem programu RTS i predstavila istraživanja čiji je cilj, između ostalog, podsticanje mikroorganizama da od otpadne plastike prave bioplastiku čime se smanjuje količina plastičnog otpada i ujedno produkuje kvalitetan materijal za kojim raste potražnja na tržištu.

Strana 1 od 22

Please publish modules in offcanvas position.