U petak, 25. septembra 2020. godine, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo i Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu će, uz pomoć svojih dugogodišnjih saradnika - učenika i nastavnika OŠ ”Despot Stefan Lazarević”, organizovati seriju eksperimenata za učenike škole kako bi najavili Evropsku Noć istraživača, koja će se održati 27. i 28. novembra u 12 gradova širom Srbije.

Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana mikroorganizama koji se obeležava širom Evrope 17. septembra IMGGI će organizovati internet kviz "Koja si ti bakterija?" u sklopu promotivnih aktivnosti Noći istraživača.

Dan fascinacije biljkama ove godine ćemo obeležiti virtuelno. Zabavite se na edukativan način i proširite vidike uz biljne zanimljivosti.

Učestvujte u nagradnoj igri i osvojite privezak za ključeve ili minđuše koji u sebi sadrže Arabidopsis, jednog od heroja biljaka današnjice, koja se može presaditi u saksiju.

U subotu, 25. aprila 2020. se navršava 67 godina od otkrića strukture DNK i 17 godina od završetka projekta “Humani genom“. U čast ova dva značajna jubileja svake godine se 25. aprila organizuje manifestacija Dan DNK.

Strana 1 od 24

Please publish modules in offcanvas position.