U petak, 27. i subotu, 28. septembra 2018. IMGGI u saradnji sa Fakultetom za fizičku hemiju organizuje seriju interaktivnih sadržaja povodom Noći istraživača.

Phytonet doo i Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI) pozivaju stručnu javnost i sve zainteresovane građane da se upoznaju sa predlogom projektа „Nova rešenja za efikasan tretman oralne kandidijazeˮ i da daju svoje komentare i predloge u pogledu uticaja realizacije ovog projekta na životnu sredinu i društvo.

Dr Aleksandar Pavić, viši naučni saradnik Laboratorije za molekularnu genetiku i ekologiju mikroorganizama IMGGI dobio je u sklopu programa "Pokreni se za nauku 2019. – Istraži.Promeni." finansiranje za projekat "Uspostavljanje mešovite infekcije humanim oportunističkim patogenima Candida albicans i Staphylococcus aureus u modelu cistične fibroze na zebricama (Danio rerio)".

U saradnji IMGGI i Ensembl kancelarije Evropskog bioinformatičkog instituta u okviru Evropske laboratorije molekularne biologije (EMBL-EBI), a pod pokroviteljstvom Wellcome Trust projekta, u periodu  od 11. do 14. juna 2019.  održane su dve Ensembl radionice u IMGGI: „Ensembl Browser and the 1000 Genomes Project Workshop“ i „Ensembl REST API Workshop“.

Strana 1 od 20

Please publish modules in offcanvas position.