IMGGI najavljuje: Otvoreni dan instituta Srbije

Otvoreni dan instituta Srbije će biti organizovan 10. novembra 2017. godine u devet beogradskih i dva novosadska instituta pod okriljem Zajednice instituta Srbije. Tim povodom u IMGGI će biti organizovan prepodnevni program za dve grupe srednjoškolaca i popodnevni program namenjen građanstvu.

U sklopu programa za srednjoškolce pod nazivom "Svi putevi vode u IMGGI"  predstaviće se nekoliko mladih doktora nauka i studenata doktorskih studija koje su različiti životni putevi doveli u IMGGI. Gimnazijalcima će se predstaviti kolege koje su završile Biološki fakultet, a učenicima srednjih stručnih škola kolege sa srodnih fakulteta - Hemijskog, Farmaceutskog, Veterinarskog i Poljoprivrednog. Nakon što budu čuli kako su naši saradnici dospeli u IMGGI, šta rade i čime se bave, posetioci će imati priliku da u pratnji po jednog naučnika obiđu prostorije Instituta i upoznaju se sa naučno-istraživačkim aktivnostima i svakodnevnim radom u laboratoriji.

U sklopu programa za građanstvo pod nazivom "Nauka u pokretu" svih šest laboratorija IMGGI će se predstaviti kroz kratak prikaz tekućih projekata. Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa aktuelnim naučnim istraživanjima u oblasti humane, biljne i mikrobijalne molekularne biologije, kao i njihovom primenom u humanoj i veterinarskoj medicini, poljoprivredi, proizvodnji hrane i farmaceutskoj industriji. Uz laboratorije, posebno će biti predstavljeni Sektor za laboratorijska ispitivanja, Sektor za transfer tehnologije i Programi IMGGI za promociju i popularizaciju molekularne biologije. Nakon prezentacija koje će biti organizovane u biblioteci IMGGI, posetioci će imati priliku da obiđu Institut u manjim grupama.

Informacije o učesnicima i instrukcije za prijavljivanje se mogu naći na stranici Zajednice instituta Srbije: www.zis.ac.rs/index.php/sr/odis

Please publish modules in offcanvas position.