У петак, 25. септембра 2020. године, Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство и Факултет за физичку хемију Универзитета у Београду ће, уз помоћ својих дугогодишњих сарадника - ученика и наставника ОШ ”Деспот Стефан Лазаревић”, организовати серију експеримената за ученике школе како би најавили Европску Ноћ истраживача, која ће се одржати 27. и 28. новембра у 12 градова широм Србије.

Поводом овогодишњег Међународног дана микроорганизама који се обележава широм Европе 17. септембра ИМГГИ ће организовати интернет квиз "Која си ти бактерија?" у склопу промотивних активности Ноћи истраживача.

Др Гордана Тимотијевић, виши научни сарадник Лабораторије за молекуларну биологију биљака ИМГГИ, добила је пројекат Фонда за науку у оквиру Програма сарадње српске науке са дијаспором: ваучери за размену знања.

Дан фасцинације биљкама ове године ћемо обележити виртуелно. Забавите се на едукативан начин и проширите видике уз биљне занимљивости.

Учествујте у наградној игри и освојите привезак за кључеве или минђуше који у себи садрже Арабидопсис, једног од хероја биљака данашњице, која се може пресадити у саксију.

У суботу, 25. априла 2020. се навршава 67 година од открића структуре ДНК и 17 година од завршетка пројекта “Хумани геном“. У част ова два значајна јубилеја сваке године се 25. априла организује манифестација Дан ДНК.

Др Ивана Страхинић, научни саветник Лабораторије за молекуларну микробиологију ИМГГИ, добила је пројекат Фонда за науку у оквиру Програма сарадње српске науке са дијаспором: ваучери за размену знања.

Др Лидија Ђокић, виши научни сарадник Лабораторије за молекуларну генетику и екологију микроорганизама ИМГГИ, добитница је пројекта Фонда за иновациону делатност у оквиру Програма "Доказ концепта".

Др Марија Швиртлих, виши научни сарадник Лабораторије за хуману молекуларну генетику ИМГГИ, је у сарадњи са др Славеном Ерцегом из Истраживачког центра Принц Филип у Валенсији, Шпанија, добила пројекат Фонда за науку у оквиру Програма сарадње српске науке са дијаспором: ваучери за размену знања.

Страна 1 од 23

Please publish modules in offcanvas position.