За средњошколце

ПРОГРАМ БИОЛОГИЈЕ И ХЕМИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Намењен је ученицима од 1. до 4. разреда гимназија и средњих стручних школа који паралелно са редовном наставом желе да стекну додатна знања и да се упознају са научно-истраживачким радом у области природних наука. Овај програм ИМГГИ реализује у сарадњи са Регионалним центром за таленте Београд 2 од 2011. године са циљем да потенцијалне будуће студенте биолошких, хемијских и сродних факултета упозна са савременим мултидисциплинарним приступом у овој области истраживања. Садржаји у склопу програма се реализују у периоду од 1. септембра до 15. јуна. Пријављивање за програм се врши до почетка школске године.

НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИ РАД

Једном годишње ИМГГИ објављује конкурс на који се са сопственим истраживачким идејама могу пријавити средњошколци са територије Србије. Конкурс се објављује у првој половини године, а резултати се објављују на почетку школске године на сајту ИМГГИ. Награда подразумева могућност реализације рада у ИМГГИ уз менторство неког од сарадника Института.

Победници конкурса:

2017.

Милош Николић, Шабачка гимназија

Испитивање могућности поправке оштећене ДНК у одсуству гена RecBCD и RecFOR који учествују у репарацији ДНК код бактерија

pdfПрограм биологије и хемије за средњошколце

docПријава за програм биологије и хемије за срењошколце

Please publish modules in offcanvas position.