За средњошколце

ПРОГРАМ БИОЛОГИЈЕ И ХЕМИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Програм је намењен ученицима од 1. до 4. разреда гимназија и средњих стручних школа који паралелно са редовном наставом желе да стекну додатна знања и да се упознају са научно-истраживачким радом у области природних наука. ИМГГИ је овај програм установио 2011. године у сарадњи са Регионалним центром за таленте Београд 2 са циљем да потенцијалне будуће студенте биолошких, хемијских и сродних факултета упозна са савременим мултидисциплинарним приступом у овој области истраживања. Садржаји у склопу програма се реализују током трајања школске године.

pdfПрограм биологије и хемије за средњошколце. пдф

У школској 2020/2021 години због епидемиолошке ситуације и важећих мера опреза већина заједничких активности ће се реализовати преко различитих платформи доступних на интернету, док ће се у ИМГГИ организовати искључиво индивидуалне консултације за полазнике заинтересоване за израду радова.

Рок за пријављивање за школску 2020/2021 годину је 15. октобар 2020.

docПријава ПБХ.доц

У 2017. години ИМГГИ је организовао конкурс на који су се са сопственим истраживачким идејама могли пријавити средњошколци са територије Србије. Награда је подразумевала могућност реализације рада у ИМГГИ уз менторство неког од сарадника Института.

Победник конкурса:
Милош Николић, Шабачка гимназија
Испитивање могућности поправке оштећене ДНК у одсуству гена RecBCD и RecFOR који учествују у репарацији ДНК код бактерија

 

Please publish modules in offcanvas position.