U sredu, 25. aprila 2018. godine u Biblioteci grada Beograda će od 18h biti organizovan program predavanja povodom Dana DNK. Organizatori manifestacije su IMGGI i Srpsko društvo za molekularnu biologiju.

Beograd će 17. i 18. maja biti domaćin ICGEB radionice pod nazivom “New biotechnological drugs and biosimilars with focus on Danube and Adriatic-Ionian macroregion: a case for smart specialization in research and innovation”.

U utorak, 27. marta u IMGGI je održan seminar pod nazivom "Farmakogenetika u službi onkologije" za grupu studenata različitih fakulteta prirodnih nauka. Seminar je organizovan u saradnji sa projektom B.CELL u sklopu kog je razvijena istoimena platforma za elektronsko učenje u oblasti onkologije:

Miroslav Dinić, istraživač saradnik Laboratorije za molekularnu mikrobiologiju IMGGI, dobio je stipendiju Federacije evropskih mikrobioloških udruženja (FEMS) koja će mu omogućiti tromesečni boravak i rad u Institutu CECAD (Cologne Excellence Cluster on Cellular Stress Responses in Aging-Associated Diseases) Univerziteta u Kelnu, Nemačka, u laboratoriji prof. Aleksandre Trifunović.

U petak, 16. marta 2018. godine IMGGI će, po treći put u Srbiji, organizovati Dan matičnih ćelija (UNISTEM dan). U pitanju je jednodnevna manifestacija posvećena promociji istraživanja matičnih ćelija, namenjena srednjoškolcima i njihovim nastavnicima.

Strana 1 od 15

Please publish modules in offcanvas position.