Nedelja svesti o mozgu se širom sveta organizuje sredinom marta u cilju popularizacije neuronauka, a IMGGI je po drugi put učestvovao u ovoj globalnoj manifestaciji.

Povodom ovogodišnje Nedelje svesti o mozgu pod nazivom "Sedam svetskih čula" IMGGI je organizovao tri programske celine: ciklus predavanja u Biblioteci grada Beograda, radionicu "Ko je gazda u tvojoj glavi?" u Francuskom institutu i radionicu "Neuroni od plastelina" u IMGGI.

Radionica „Ko je gazda u tvojoj glavi?“ održana je u Francuskom institutu 18. marta 2016. godine za učenike od 5. do 8. razreda iz osnovnih škola „Filip Filipović“ i „Josif Pančić“ u Beogradu. Cilj radionice je bio da se na osnovci upoznaju sa mozgom i čulima na kreativan i zanimljiv način. Učenici su imali prilike da čuju edukativnu prezentaciju, a zatim su rešavali testove i vežbali svoja čula. Najboljim učesnicima su dodeljene nagrade.

Deca iz Doma "Jovan Jovanović Zmaj" Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine posetila su IMGGI 15. marta 2016. godine. Za njih je organizovana radionica "Neuroni od plastelina" kroz koju su učesnici mogli da se upoznaju sa građom i funkcijom nervnih ćelija.