Grb Beograda
UNESCO

Programi IMGGI za promociju i popularizaciju molekularne biologije obuhvataju manifestacije i aktivnosti koje imaju za cilj da molekularnu biologiju približe osnovcima i srednjoškolcima i da ih zainteresuju za karijeru u ovoj oblasti.

Programi IMGGI za promociju i popularizaciju molekularne biologije su finansirani od strane Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i podržani su od strane Komisije Republike Srbije za saradnju sa UNESCO-m.

Učešće u programima je besplatno, a za informacije se možete obratiti na: info@imgge.bg.ac.rs.

U 2017. godini u organizaciji IMGGI će biti realizovani sledeći programi:

mala skola dnklogije Mala škola DNKlogije - program promocije i popularizacije molekularne biologije kroz „uradi sam“ eksperimente koji se realizuju kao Putujuća laboratorija u osnovnim školama i kao radionica za srednjoškolce u IMGGI.
skolarac molekularac Školarac molekularac - program predavanja sa demonstracijama za srednjoškolce o osnovnim pojmovima i bazičnim tehnikama iz oblasti molekularne biologije koja se realizuje u IMGGI u toku školske godine i letnjeg/zimskog raspusta.
Noc istrazivaca Noć istraživača - program interaktivnih sadržaja koji se održava svakog poslednjeg petka u septembru pod pokroviteljstvom Evropske komisije.
Dan DNK Dan DNK - program tematskih predavanja i radionica koji se realizuje u kulturnim ustanovama u centru grada 25. aprila u čast dva velika naučna dostignuća iz oblasti humane genetike.
Dan fascinacije biljkama Dan fascinacije biljkama - program tematskih predavanja i radionica posvećen promociji naučnih disciplina koje se bave proučavanjem biljaka koji se realizuje 18. maja pod pokroviteljstvom Evropske organizacije za biologiju biljaka.
Dan matičnih ćelija Dan matičnih ćelija - program predavanja i radionica koji se organizuje 17. marta u cilju promovisanja istraživanja na polju matičnih ćelija pod pokroviteljstvom konzorcijuma EuroStemCell.
Nedelja svesti o mozgu Nedelja svesti o mozgu - program predavanja i radionica koji se organizuje od 13. do 19. marta u cilju popularizacije neuronauka u saradnji sa Društvom za neuronauke Srbije.
Dan biodiverziteta Dan biodiverziteta - program predavanja i radionica posvećen razumevanju značaja i podizanju svesti javnosti o biodiverzitetu koji se realizuje 22. maja u čast potpisivanja Konvencije o biološkom diverzitetu.
Svetski dan nauke Svetski dan nauke - program radionica na temu akademskih veština za srednjoškolce i studente.