Grb Beograda
UNESCO

Програми ИМГГИ за промоцију и популаризацију молекуларне биологије обухватају манифестације и активности које имају за циљ да молекуларну биологију приближе основцима и средњошколцима и да их заинтересују за каријеру у овој области.

Програми ИМГГИ за промоцију и популаризацију молекуларне биологије су финансирани од стране Секретаријата за спорт и омладину Града Београда и подржани су од стране Комисије Републике Србије за сарадњу са UNESCO -м.

Учешће у програмима је бесплатно, а за информације се можете обратити на: info@imgge.bg.ac.rs

У 2017. години у организацији ИМГГИ ће бити реализовани следећи програми:

Мала школа ДНКлогије Мала школа ДНКлогије - програм промоције и популаризације молекуларне биологије кроз „уради сам“ експерименте који се реализују као Путујућа лабораторија у основним школама и као радионица за средњошколце у ИМГГИ
Школарац молекуларац Школарац молекуларац - програм предавања са демонстрацијама за средњошколце о основним појмовима и базичним техникама из области молекуларне биологије која се реализује у ИМГГИ у току школске године и летњег/зимског распуста.
Ноћ истраживача Ноћ истраживача - програм интерактивних садржаја који се одржава сваког последњег петка у септембру под покровитељством Европске комисије.
Дан ДНК Дан ДНК - програм тематских предавања и радионица који се реализује у културним установама у центру града 25. априла у част два велика научна достигнућа из области хумане генетике.
Дан фасцинације биљкама Дан фасцинације биљкама - програм тематских предавања и радионица посвећен промоцији научних дисциплина које се баве проучавањем биљака који се реализује 18. маја под покровитељством Европске организације за биологију биљака.
Дан матичних ћелија Дан матичних ћелија - програм предавања и радионица који се организује 17. марта у циљу промовисања истраживања на пољу матичних ћелија под покровитељством конзорцијума EuroStemCell.
едеља свести о мозгу Недеља свести о мозгу - програм предавања и радионица који се организује од 13. до 19. марта у циљу популаризације неуронаука у сарадњи са Друштвом за неуронауке Србије.
Дан биодиверзитета Дан биодиверзитета - програм предавања и радионица посвећен разумевању значаја и подизању свести јавности о биодиверзитету који се реализује 22. маја у част потписивања Конвенције о биолошком диверзитету.
Светски дан науке Светски дан науке - програм радионица на тему академских вештина за средњошколце и студенте.