Драги средњошколци,

са великим задовољством вас позивамо на још једно дружење у оквиру манифестације "UniStem Day (Дан матичних ћелија)", која ће бити одржан 16. марта 2018. године у Београду. Ово је највећа међународна манифестација посвећена популаризацији матичних ћелија која се већ дeсет година одржава у бројним универзитетским центрима широм Европе. Покретач и координатор манифестације је UniStem центар за истраживање матичних ћелија Универзитета у Милану.

UniStemDay

У Београду овај дан обележавамо по трећи пут. И ове године потрудићемо се да вас на забаван начин, кроз научнопопуларна предавања, документарне филмове и посете лабораторијама, упознамо са најновијим достигнућима у примени матичних ћелија, у свету и код нас, која померају границе савремене медицине. UniStem Day се одржава под окриљем Универзитета у Београду у организацији Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство уз помоћ и подршку BioSave фондације.

BioSave

Манифестација је намењена првенствено средњошколцима, учешће је бесплатно и укључује преподневне и послеподневне активности.

Преподнвни програм у трајању од 09:00 до 13:00 обухвата научнопопуларна предавања кроз која ће учесници имати прилику да од стручњака из ове области сазнају, шта је у свету и код нас, тренутно актуелно у овој научној сфери. Предавачи ће се потрудити да кроз поједностављена и илустрована предавања охрабре учеснике да активно учествују у дискусији. У периоду између предавања биће емитовани кратки документарни филмови у продукцији европског конзорцијума EuroStemCell. Такође, биће организована и кратка wеb-конференција учесника из различитих универзитетских центара у Европи који обележавају Дан матичних ћелија. Наука подразумева сарадњу и међународно умрежавање, што је још један од аспеката који промовише UniStem Day. Ове преподневне активности биће одржане у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, Студентски трг 1, Београд.

Послеподневни програм у трајању од 14:30 до 17:00 обухватиће посете лабораторијама и учешће у различитим радионицама. Идеја је да се у послеподневне активности укључи одабрана група мотивисаних ђака. Учесници ће имати прилику да се упознају са радним даном истраживача и биће укључени у једноставне експерименталне активности. Послеподневни програм биће организован у просторијама Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Универзитета у Београду, Војводе Степе 444а, Београд. Постајете учесник UniStem дана попуњавањем on line пријаве:

КЛИКНИТЕ ЗА ПРИЈАВУ

Максималан број учесника у преподневном делу програма је 200, а у послеподневне активности може бити укључено највише 40 средњошколаца. Недовољан просторни капаците је разог због којег нећемо бити у могућности да све заитересоване учеснике укључимо у послеподневне активности. Дан уочи одржавања манифестациј биће одржана лутрија која ће нам помоћи да од свих пријављених ђака који би желели да учествују у послеподневном програму извучемо 40 учесника. Имена учесника у послеподневним активностима биће саопштена у току преподневног дела програма. За све учеснике у послеподневним активностима биће организован превоз од Студентског трга до Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

Рок за пријављивање на учешће у UniStem дану је 10. март 2018. У случају да се раније попуни максимални капацитет учесника, пријављивање ће бити затворено раније.

Пријавите се, придружите нам се! Откримо заједно фасцинатан свет матичних ћелија!

UniStem тим-Београд,
Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство,
Универзитет у Београду, Војводе Степе 444а, Београд
Моб: +381 65 397 62 12
Тел: +381 11 397 62 12
Фаx: +381 11 397 58 08
E-mail: hmgbox@imgge.bg.ac.rs